ASbank inngår forlik med kunde som hevder banken har stjålet penger

Ramiz Safdar hevder at Askim og Spydeberg Sparebank stjal 1,5 millioner kroner fra kontoen hans – nå har partene inngått et forlik før de møttes i retten.
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen

I mars 2019 skal daværende banksjef i Askim og Spydeberg Sparebank ha overført 1,5 millioner kroner fra Ramiz Safdars konto i banken til en klientkonto hos en advokat, det skriver Finansavisen.

Ramiz Safdar stevnet Askim og Spydeberg Sparebank for å ha stjålet pengene fra hans konto. Partene skulle møtes i Follo og Nordre Østfold tingrett i starten av april, men torsdag var det forhandlinger om et rettsforlik. Her kom partene til enighet om saken.

Hverken Ramiz Safdar eller hans advokat Ole Tokvam vil kommentere hva forliket besto i.

Pressekontakt for Askim og Spydeberg Sparebank, Marius Parmann, bekrefter ovenfor FinansWatch at banken har inngått forlik med Safdar.

– Banken kommenterer ikke konkrete kundeforhold i media, og vil heller ikke gjøre det i denne saken, skriver Parmann i mailen.

Ramiz Safdar er tidligere forretningspartner med rallykjører Henning Solberg. Tidligere administrerende banksjef i Askim og Spydeberg Sparebank skal ha gjort forretninger med Solberg. Safdar har tidligere hevdet at pengene ble flyttet som følge av en forretning som gikk dårlig.

Finansavisen: Banksjef skal ha tatt penger fra kundekonto for å dekke over mislykket privat investering

ASbank og bankens styreleder anmeldt til politiet

ASbank om politianmeldelse: – Helt ukjent for oss

Henning Solbergs advokat sier Solberg aldri har mottatt honorar

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også