ASbank og bankens styreleder anmeldt til politiet

Mener bankens styreleder har vært inneforstått med alle forhold banken selv nå gransker.
Adm. banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg Sparebank (t.v.) og Henning Solberg. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank, NTB
Adm. banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg Sparebank (t.v.) og Henning Solberg. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank, NTB

De siste månedene har en rekke medieoppslag om Askim og Spydebergs suspenderte banksjef Rune Hvidstens samrøre med tidligere rallyfører Henning Solberg ført til at banken nå gransker sin egen virksomhet og banksjefens handlinger.

Nå har Ramiz Safdar, som var den første kilden til medieoppslagene og tidligere forretningspartner med Solberg, politianmeldt både banken og bankens styreleder Per Morten Ødegaard.

Årsaken er at Safdar mener Ødegaard var kjent med disposisjonene til Hvidsten og sakene med Henning Solberg da granskningen ble startet.

– Styreleder Per Morten Ødegaard har vært kjent med alle forholdene i banken over flere år. Når styret i banken har bestilt en granskning bruker Ødegaard bankens penger på BDO-advokater for å renvaske seg selv. Det er ikke en uavhengig granskning. Man rapporterer jo ikke til noen man etterforsker. Det skulle ha vært Finanstilsynet som igangsatte denne granskningen, sier Ramiz Safdar til Finansavisen.

To granskninger

Banken har iverksatt to granskninger. Den ene gjennomføres av BDO og skal se på rutiner og transaksjoner som er i søkelyset. Den andre granskningen foretas av BDO Advokater og skal se på lovligheten i det som kan bli avslørt.

Det hører med til historien av Safdar, både privat og gjennom sin virksomhet Dekknor, er involvert i flere rettssaker med Askim og Spydeberg Sparebank, Henning Solberg og Rune Hvidsten.

Styreleder Per Morten Ødegaard ønsker ikke å kommentere påstandene til Finansavisen.

ASbank: – Gransking klar innen slutten av mars

Henning Solberg mener Rune Hvidsten ikke kan klandres

Lokalbank-alliansen vil bistå ASbank: – Det er viktig for alliansen å stille opp 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter