Henning Solberg mener Rune Hvidsten ikke kan klandres

Adm. banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg Sparebank er suspendert av styret etter påstander om finansielt samrøre med rallyfører Henning Solberg. Men Solberg mener Hvidsten ikke kan klandres for Solbergs rot.
Suspendert banksjef i Askim og Spydeberg Sparebank Rune Hvidsten (t.v.) og Henning Solberg. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank, NTB
Suspendert banksjef i Askim og Spydeberg Sparebank Rune Hvidsten (t.v.) og Henning Solberg. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank, NTB

I en rekke avisartikler, hovedsakelig i Finansavisen, har administrerende banksjef i Askim og Spydeberg Sparebank, Rune Hvidsten, blitt trukket inn i et negativt søkelys av antydninger om å ha blandet inn sitt personlige forhold til Henning Solberg i bankens forretning.

Hvidsten ble suspendert av styret etter oppslagene og det er i ettertid iverksatt eksterne granskninger i banken.

Smaalenenes avis har gjort et intervju med Solberg om de mange sakene, hvorav mange skal gjennom rettsvesenet, hvor banken og Hvidsten er trukket inn. Solberg mener det er galt å mistenkeliggjøre Hvidsten.

– Den største feilen Rune har gjort, er å bli kjent med meg, sier Solberg til Smaalenenes avis.

Solberg sier han og Hvidsten har kjent hverandre i 40 år, de er også naboer i Spydeberg, men at de ikke kan kalles venner. Heller ikke ektefellene deres kjenner hverandre hevder Solberg overfor avisen.

Solberg erkjenner imidlertid å ha hatt flere private lån hos Hvidsten.

– Han er velstående, da. Og han kjenner jo godt til meg. Han har stilt opp for meg og gitt meg lån privat når jeg har trengt å komme ovenpå, sier Solberg.

Østbergs-konkurs mulig årsak til Askim og Spydebergs tapsavsetninger

Lokalbank-alliansen vil bistå ASbank: – Det er viktig for alliansen å stille opp

Ansattrepresentant i ASbank: – En tøff tid for banken 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også