Østbergs-konkurs mulig årsak til Askim og Spydebergs tapsavsetninger

Askim og Spydeberg Sparebank meldte tirsdag at de vil gjøre ekstra tapsavsetninger på 33,9 millioner. Tapene er muligens knyttet til konkursen hos en av bankens kunder.
Foto: Sebastian Holsen
Foto: Sebastian Holsen

Tirsdag sendte Askim og Spydeberg Sparebank (ASbank) ut en børsmelding om at de vil regnskapsføre tapsavsetninger på 33,9 millioner kroner i fjerde kvartal.

ASbank har i høst vært rammet av spekulasjoner i media som setter administrerende banksjef Rune Hvidsten i et dårlig lys. Banken har suspendert banksjefen og hyret inn konsulentselskapet BDO AS og BDO advokater for å gjennomgå bankens rutiner og engasjementer.

ASbank vil ikke kommentere hvilke engasjementer som har forårsaket avsetningene, på grunn av taushetsplikt. Påstandene om Hvidsten er ikke imidlertid ikke den eneste mulige årsaken.

«Banken har også hatt et låneforhold til investor og tidligere rallysjåfør Morten Østbergs familieselskap, som nylig gikk konkurs etter feilslåtte investeringer og trøblete byggeprosjekter. Ifølge bostyrers rapport har banken hatt et lån med annenprioritet på 46 millioner kroner. Det er dermed ventet at banken vil lide store tap,» skriver DN i en artikkel.

Morten Østbergs familieselskap er konkurstruet etter å ha gått med et stort underskudd den siste tiden. Ifølge avisen skal det være krav på over 200 millioner kroner mot selskapet.

Askim og Spydeberg: – Q4 blir et null-resultat

ASbank engasjerer advokater til å gjennomgå mediesaker om banken og ledelsen

Lokalbank-alliansen vil bistå ASbank: – Det er viktig for alliansen å stille opp 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også