Hallgeir Kvadsheim vil starte bank

TV-profilen er kritisk til norske banker og kredittinstitusjoner og vil gjerne starte en egen bank basert på egne etiske retningslinjer.
Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim vil starte egen bank. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim vil starte egen bank. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Hallgeir Kvadsheim er kjent fra tv-programmer som luksusfellen og som debattant på forbrukernes side i en rekke sammenhenger. I fjor sommer fortalte han og kollega Lene Drange at de ønsket å etablere et eget inkassoregister for å hjelpe skyldnere til å få oversikt over kravene mot dem.

I et profilintervju med Dagbladet bekrefter Kvadsheim at han også har et ønske om å starte egen bank, til tross for at han er kjent for å være sterkt kritisk til banker og mener ønsket om profitt gjør at bankene ikke kan være så kundefokuserte som de påstår.

–[...]det er en type bank som mangler i dag: En som ikke drives av det som er best for banken, men av det som er best for kunden. Når alle banker sier at de er «kunderettet», er det bare bullshit. De drives utelukkende av profitt. Det er greit nok, det, men best for kunden er det ikke, sier Kvadsheim til Dagbladet.

Hans forretningsmodell er basert på samme prismodell som strømselskapet Tibber bruker, hvor banken ikke tjener mer på å låne ut mer til en kunde. Altså vil han ta bort insentivet til å gi ut lån større enn kunden trenger. En bank uten dagens rentemodell mener han er gjennomførbart.

– Jeg tror absolutt det. Jeg vil starte en bank som egentlig ikke er en bank. En bank som har de riktige motivene, og som skal hjelpe deg å treffe best mulige valg, sier Kvadsheim.

Han sier også at han vil bli skuffet dersom banken ikke blir en realitet om tre til fem år fra nå.

Overgang til allianse preget fjoråret for Selbu sparebank

Linn Hoel Ringvoll har jobbet med crowdfunding i tre år: – Føles som ti

Skagerrak Sparebank vedtar forslag om emisjoner og etablering av sparebankstiftelse

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også