Skagerrak Sparebank vedtar forslag om emisjoner og etablering av sparebankstiftelse

Styret til banken har vedtatt å foreslå for representantskapet gjennomføring av en delvis garantert fortrinnsrettsemisjon, ansatteemisjon, konvertering av grunnfond og etablering av sparebankstiftelse.
Skagerrak Sparebank. | Foto: Google Maps
Skagerrak Sparebank. | Foto: Google Maps

I en børsmelding skriver Skagerrak Sparebank at styret har besluttet å foreslå for representantskapet at banken gjennomfører en delvis garantert fortrinnsrettsemisjon. Det skal gjøres via en utstedelse av mellom 849.065 og 1.226.415 egenkapitalbevis, pålydende 100 kroner, til tegningskurs 106 kroner.

Videre skriver banken at styret har foreslått en emisjon rettet mot ansatte og datterselskaper med bruttoproveny på inntil fire millioner kroner, ved utstedelse av inntil 40.000 nye egenkapitalbeivs.

Styret forslår og at grunnfondskapital tilsvarende 499.999.924 kroner konverteres til eierandelskapital ved utstedelse av 4.564.422 egenkapitalbevis til konverteringskurs på 109,5 kroner.

Egenkapitalbevisene skal da overføres vederlagsfritt til Sparebankstiftelsen Skagerrak – Bamble og Kragerø, som etableres i forbindelse med konverteringen.

Skagerrak Sparebank har engasjert Norne Securities AS som tilrettelegger og advokatfirmaet Selmer AS som juridisk rådgiver.

Forslagene forventes å bli lagt frem for behandling i bankens ordinære representantskapsmøte som skal avholdes 21. mars 2022.

Fremtind får fortsette omstridt bompenge-satsing: – Vi er selvsagt veldig glade

SR-Bank: – Vi jobber med bankens eget regelsett for flagging slik at vi unngår mange flagg med lav prioritet

KLP bekrefter razzia fra Konkurransetilsynet

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også