Antall konkurser stiger – Regnskap Norge frykter flere

391 bedrifter i Norge gikk konkurs eller ble tvangsavviklet i februar måned. Så langt i år har antallet økt med 25 prosent sammenlignet med januar og februar i fjor.
Administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge. | Foto: Regnskap Norge
Administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge. | Foto: Regnskap Norge

Konkursstatistikken til analyseselskapet Dun & Bradstreet viste at 300 bedrifter gikk konkurs i februar. I tillegg ble det tvangsavviklet 91 selskaper.

Det betyr at det for andre måned på rad har vært en økning i antall konkurser i Norge. Det mener administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge er uakseptabelt, og er bekymret for at tallene vil bli verre.

– Jeg frykter at mars kan bli enda mørkere. Mange bedrifter kjemper fortsatt for å komme seg på beina etter en nedstengning som har frarøvet dem store inntekter. Mange har måtte be om utsatt betaling av skatt og mva. som følge av inntektssvikt og likviditetsproblemer, og har dermed fått ekstrakostnader samlet på flere hundre millioner kroner som følge av forsinkelsesrenten som påløper, sier Aale-Hansen i en pressemelding.

Han mener forsinkelsesrenten fra staten er urimelig, og vil kreve forsinkelsesrenten satt til null.

Regnskap Norge skriver i sin pressemelding at ferske tall viser at 5.000 bedrifter skylder til sammen 2,4 milliarder i skatt og avgift. En nedgang på 5 milliarder og 9.400 bedrifter fra da ordningen startet.

Aale-Hansen mener det er positivt at så mange bedrifter har fått gjort opp for seg, men tror allikevel at det kan bli mørkere tider fremover.

– Det er skummelt at 5.000 bedrifter fortsatt skylder penger. Virksomhetene har fått utsatt betalingsfrist til 31. mars. Jeg skulle ønske jeg kunne si at vi er på vei mot lysere tider, men våren kan potensielt by på enda flere konkurser, sier Aale-Hansen.

It-sikkerhetsrådgiver: Nærliggende å tro at cyberangrepet mot Nordea har forbindelser til krigen i Ukraina

Sparebanken Vest gir to millioner kroner til arbeid i Ukraina

Nordnets kunder selger aksjefond og kjøper verdifond

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også