Sparebanken Vest gir to millioner kroner til arbeid i Ukraina

Banken har bestemt seg for å gi to millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina.
Sparebanken Vest har bestemt seg for å gi to millioner kroner til arbeid i Ukraina. Bilde av det ukrainske flagget med Sparebanken Vest sin logo. | Foto: Sparebanken Vest.
Sparebanken Vest har bestemt seg for å gi to millioner kroner til arbeid i Ukraina. Bilde av det ukrainske flagget med Sparebanken Vest sin logo. | Foto: Sparebanken Vest.

Banken melder at de nå gir to millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina. Banken skriver på sine nettsider at invasjonen av Ukraina krever umiddelbar handling.

– Den grusomme invasjonen av Ukraina krever umiddelbar handling, også fra en bank på Vestlandet. En av Sparebanken Vests hovedverdier er samfunnsansvar, og vi skal støtte og respektere vern om internasjonalt anerkjente menneskerettigheter. Det fins knapt noen viktigere anledning til å gjøre nettopp dette, enn akkurat nå, sier konsernsjef Ja, Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.

Han fortsetter videre å si at sanksjonene som Norge har sluttet seg til viser handlekraft, og at Sparebanken Vest følger utviklingen tett og støtter sanksjonene mot det russiske regimet.

– Vi mener at de kraftige, økonomiske sanksjonene mot det russiske regimet er helt nødvendige, og står selvfølgelig parat til å følge opp alle sanksjoner som vil komme fremover. Sanksjonene må stå i stil med den grove forakten Putin nå viser for Ukraina, folkeretten og internasjonalt demokrati, sier han.

Banken skriver at dette er første gang Sparebanken Vest gir gavemidler direkte til et utenlandsk formål. Pengene skal gå til Røde Kors og deres pågående arbeid i Ukraina, og særlig til barn og unge som er rammet av krigen.

Kjøper ikke olje fra Russland av sanksjonsfrykt

Nordnets kunder selger aksjefond og kjøper verdifond

Storebrand ekskluderer russiske selskaper

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også