Nordnets kunder selger aksjefond og kjøper verdifond

Nordnets kunder nettosolgte fond for 406 millioner kroner i februar.
Spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet
Spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet. | Foto: PR/Nordnet

Aksjefond i Nordnet ble nettosolgt for 298 millioner kroner. Rentefond ble nettosolgt for 112 millioner, mens kombinasjonsfond ble nettokjøpt for 4 millioner. Dette er det høyeste nettosalget siden mars 2020, det skriver Nordnet i en post på deres hjemmesider.

– Mens Nordnets kunder nettokjøpte aksjer for 983 millioner kroner, nettosolgte de aksjefond for 298 millioner. En forklaring på forskjellen kan være at aksjekundene er mer kortsiktige og opportunistiske enn fondssparere. En annen forklaring kan være at aksjekundene kjøper i større grad norske aksjer, som har gjort det bedre enn internasjonale aksjer, kommenterer spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem.

Det mest kjøpte fondet i februar var Storebrand Verdi, et verdiorientert norsk aksjefond. På listen over de mest kjøpte fondene i februar er også andre norske verdifond som Nordea Norge Verdi og Landkreditt Utbytte.

– Vi ser at verdiorienterte fond, både Norgefond og internasjonale fond, har fått et comeback det siste året, godt hjulpet av stigende renter, forteller Sættem.

Ifølge Nordnet er det sjeldent et råvarefond er blant de mest kjøpte fondene, men det var tilfelle i februar. Votobel Commodity er et verdipapirfond som investerer direkte i råvarer som industrimetaller, olje, gass, korn og edle metaller. I likhet med BGF World Energy nyter dette fondet godt av oppgangen i råvarepriser, og har en sterk kortsiktig avkastning, men en svak langsiktig avkastning.

– Det er uvanlig at globale indeksfond ligger på salgstoppen. I februar er det mest solgte fondet KLP Aksjeglobal Indeks IV, som er et valutasikret globalt indeksfond, skriver Nordnet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også