FinansWatch

Nordea: Strømprisene har økt søknadene om avdragsfrihet med 20 prosent

Randi Marjamaa i Nordea sier trendene i søknader om avdragsfrihet har blitt en temperaturmåler på nordmenns privatøkonomi.

Randi Marjamaa, direktør for personmarked i Nordea Norge. | Foto: Nordea

De ekstremt høye strømprisene i Norge de siste månedene har økt utgiftene til mange husholdninger med flere tusen kroner. Hos Nordea har de i samme periode registrert en økning i antallet søknader om avdragsfrihet på 20 prosent.

– Det er strømprisene som er årsaken til økningen nå. Noen kunder er rammet av nedstengning som følge av pandemien, og har blitt permittert eller mistet inntekt på andre måter, men den desidert viktigste årsaken nå er faktisk strømprisene, sier Randi Marjamaa, direktør for personmarked i Nordea til E24.

Nedgangen i antallet søknader som oppgir pandemien som årsak er falt med 50 prosent.

– Det som er så fascinerende er at avdragsfrihet blir som en temperaturmåler på hvordan det går med økonomien, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea.

DNB og Sparebank 1 Østlander sier de ikke merker noen stor forskjell i antallet søknader om avdragsfrihet på grunn av strømprisene. Sbanken oppgir at 23 prosent av de søknadene som blir behandlet manuelt oppgir strømprisene som årsak.

ASbank og bankens styreleder anmeldt til politiet

Flekkefjord Sparebank satser i Mandal

SDC mener samarbeidet med Lokalbank-alliansen gjør produktet deres bedre tilpasset Norge 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch