Undersøkelse: Få banker har satt opp BSU-renten

Huseierne har sammenlignet norske bankers BSU-renter siden renteoppgangen og vilkårene spriker mye.
Forsbrukersjef Carsten Pihl i Huseierne. | Foto: Huseierne
Forsbrukersjef Carsten Pihl i Huseierne. | Foto: Huseierne

Boligsparing for Ungdom er et spareprodukt med godt fotfeste i Norge. Interesseorganisasjonen Huseierne har som del av sitt rentebarometer for norske banker undersøkt hvordan rentehevingen i høst har påvirket BSU-vilkårene i de ulike bankene.

– De fleste bankene har vært raske med å sette opp renten på boliglån, og litt på innskudd. Men det som kjennetegner BSU-rentene er først og fremst at de ikke er satt opp, skriver Carsten Pihl, forbrukersjef i Huseierne på organisasjonens nettsider.

Han påpeker at BSU fremdeles gir god rente, men at rentehevingen ikke har kommet BSU-kundene til gode. Enkelte banker har til og med satt BSU-renten ned i høst.

– Nå skal det sies at en rekke banker satte ned BSU-renten i 2020 med mindre enn den store rentenedgangen Norges Bank hadde, skriver Pihl.

Huseierne erfarer at det i hovedsak er lokalbankene som gir best vilkår på BSU og i denne undersøkelsen er det Høland og Setskog Sparebank som gir den beste renten. Sparebank 1 Østlandet er den beste regionbanken.

Rentene på BSU-sparing spriker i øyeblikket fra 3,40 prosent hos Høland og Setskog Sparebank til 2,50 prosent hos Sparebanken Sør.

Hele listen ligger hos Huseierne.

Experian: Vekst i kreditthandel under Black Friday

Historiker: – Husbanken viktig også i fremtiden

Finans Norge skryter av den nye regjeringens pensjonsgrep 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også