Historiker: – Husbanken viktig også i fremtiden

Historiker Jardar Sørvoll har skrevet bok om Husbanken.  Banken har viktige ansvarsområder og funksjoner som man må ta vare på også i fremtiden, mener han.
Husbanken har 75-årsjubileum i 2021. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox
Husbanken har 75-årsjubileum i 2021. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox

Husbanken fyller 75 år, og i jubileumsboken Husbanken og boligpolitikken 1996-2021, som er skrevet på oppdrag fra banken, analyserer historiker Jardar Sørvoll perioden hvor Husbanken gikk fra å være en rendyrket boligfinansieringsbank for folk flest, til å bli mer av en velferdsetat i en boligpolitikk orientert mot bostedsløse og andre vanskeligstilte.

Sørvoll mener at de boligpolitiske hovedlinjene har vært stabile under ulike regjeringer, ifølge en pressemelding fra Husbanken.

Derfor har han mer tro på evolusjon enn revolusjon på det boligpolitiske området framover:

 – Dagens politikk provoserer få. Samtidig er kostnadene ved radikale endringer store, og en del endringer er politisk kontroversielle. Det tilsier at det er mest sannsynlig med en videreføring av dagens politikk med mindre justeringer. Når det gjelder Husbanken, har banken i dag viktige ansvarsområder og funksjoner som må ivaretas også i framtiden, uttaler Sørvoll, ifølge Husbanken.

Jardar Sørvoll her doktorgrad i historie og har arbeidet med bolighistorie og samfunnsvitenskapelig boligforskning ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA siden 2008.

Husbanken innrømmer for dårlig oppussingskontroll fra 2008 til 2017

Mener bankene må ha lik praksis i tilbudet til flyktninger og asylsøkere

Husbanken får penger øremerket distriktene i nytt statsbudsjett 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter