Yngve Slyngstad slutter i Norges Bank Investment Management

– Jeg har vært utrolig heldig som har fått være med på å bygge opp Oljefondet, sier Yngve Slyngstad.
Yngve Slyngstad blir daglig leder og senior partner i Aker Asset Management. | Foto: Ntb Scanpix/Reuters/Ritzau Scanpix/via REUTERS / X02351
Yngve Slyngstad blir daglig leder og senior partner i Aker Asset Management. | Foto: Ntb Scanpix/Reuters/Ritzau Scanpix/via REUTERS / X02351

Oljefondets tidligere leder er ansatt som daglig leder og senior partner i Aker Asset Management (AAM).

Yngve Slyngstad får ansvaret for å bygge og utvikle aktiv kapitalforvaltning til å bli et nytt virksomhetsområde i Aker, sidestilt med selskapets eksisterende industrielle virksomheter, ifølge en melding fra Aker ASA.

– Jeg har vært utrolig heldig som har fått være med på å bygge opp Oljefondet, Verdiene har mer enn hundredoblet seg siden vi startet forvaltningsorganisasjonen i 1998. Fondet vil bli stående som et av de viktigste fundamentene for samfunnet som vår generasjon fikk lagt ned, sier Slyngstad i en pressemelding fra Norges Bank Investment.

– Jeg er glad for at jeg kunne gi stafettpinnen videre til Nicolai Tangen i september i fjor, og jeg vil alltid ha en fast plass på tribunen som leder av supporterklubben. Det jeg vil savne mest nå når jeg går i gang med å bygge opp et nytt forvaltningsmiljø, er de utrolig flinke menneskene som hver dag driver fondet på en så gjennomført profesjonell og skikkelig måte, sier han.

Slyngstad ledet Norges Bank Investment Management i 13 år. Før det bygde han opp og ledet fondets aksjeforvaltningsorganisasjon gjennom de første ti årene etter at Norges Bank Kapitalforvaltning ble etablert i 1998.

– Yngve har vært ekstremt viktig for utviklingen av Norges Bank Investment Management. Jeg er enormt takknemlig for at han fortsatte i fondet etter at han fratrådte som leder og sørget for kompetanseoverføring og veiledning til meg. Det er fantastisk at han skal bli værende i Norge for å berike kapitalforvaltningsmiljøet basert her, sier leder av Norges Bank Investment Management Nicolai Tangen, i en melding.

Oljefondet-topp går til amerikansk konsern

Toppøkonomer ber Norge melde Oljefondet inn i FNs investorallianse for globale nullutslipp 

Norges Bank utelukker tre selskaper fra oljefondet 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også