Hver tredje konkurs har forsvunnet i pandemien

Fair Group forteller at det kraftige fallet av konkurser fortsatte i november, og så langt i år er det 1234 færre konkurser sammenlignet med 2020.
Administrerende direktør Christian Aandalen i Fair Group. | Foto: Fair Group
Administrerende direktør Christian Aandalen i Fair Group. | Foto: Fair Group

I en pressemelding for konkursutviklingen for november skriver Fair Group at det kraftige fallet i antall konkurser fortsetter. I november var det 244 konkurser i Norge, sammenlignet med 299 konkurser i november i fjor, skriver Fair Group.

«Vi forventer at den bratte konkursnedgangen fortsetter i desember og over i 2022. Årsakene er de omfattende, statlige krisepakkene over tid i kombinasjon med få konkursberamminger i norske rettssaler i månedene som kommer», skriver Fair Group.

Over de neste 100 dagene er det berammet 143 konkurser, ifølge tall fra analyseselskapet Enin. Det er en nedgang på 77 prosent fra 251 saker i 2020.

Fair Group mener tallene viser at støtteordningene fra staten har vært gode og store nok.

«Fasiten etter statens støttepakker er så langt rekordresultater i norsk næringsliv (og rekordfå konkurser). Det er helt tydelig at omfanget av støtteordningene har vært stort nok. Behovet er heller at de innrettes annerledes slik at de treffer bedre.», skriver Fair Group i sin melding.

På tilsvarende tidspunkt i 2019, rett før Norge stengte ned som følge av korona-krisen, hadde 3723 selskaper blitt slått konkurs. Det betyr en nedgang i 2021 på en tredjedel.

Fair Group opplyser at det har vært en halvering i av konkurser i Oslo, men at det i Viken har vært nesten like mange konkurser som tidligere.

4,5 milliarder kroner skal etterbetales av norske selskaper

Innlegg: Klarnas ryddejobb må fortsette i inkassobransjen

Usikkert hva «Olga-svindel»-dommen vil bety for lignende saker  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også