4,5 milliarder kroner skal etterbetales av norske selskaper

Under pandemien har flere selskaper fått utsatt skatt, avgifter og andre krav. I tillegg til dette har antall tvangsavviklinger skutt i været.
Illustrasjonsfoto. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dagens Næringsliv skriver at antall bedrifter som ble avviklet i september steg med 312,9 prosent og 423 prosent i august. Totalt var det 672 bedrifter som gikk under i september, der 351 ble tvangsavviklet. Samtidig har antallet konkurser fortsatt å falle. Det var 321 konkurser i september, mot 357 i september 2020.

Brønnøysundregisteret tror økningen i tvangsavviklinger skyldes en utsatt frist på innsendelse i år.

Til tross for at antall konkurser har gått ned, er det nå snart på tide for bedriftene å betale utsatt skatt, avgifter og andre krav. Dette skal begynne 31. oktober og skje de neste 12 månedene.

På skatteetaten sine sider opplyses det om 19,680 forskjellige saker, der opprinnelig utsatt beløp er vel 5,3 milliarder kroner. Der gjenstående beløp er på vel 4,5 milliarder kroner.

– Det ligger nok en liten bombe der. Vi tror derfor at det kan komme en økning i konkurser når milliardene i skyldig skatter og avgifter skal betales. Det vil nok skje fra nyåret av, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Dun og Bradstreet, til DN.

Partner i Fair Group: – Kan ligge noen tapsbomber godt skjult 

Verdens eldste bank går mot veis ende

Statlig garantiordning for kredittforsikring kan avvikles 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også