Statlig garantiordning for kredittforsikring kan avvikles

Administrerende direktør i Atradius, Morten Nordvold, sier markedet har normalisert seg og at garantiordningen for kredittforsikring kan avvikles.
Adm. direktør Morten Nordvold i Atradius. | Foto: Atradius
Adm. direktør Morten Nordvold i Atradius. | Foto: Atradius

– Den statlige garantiordningen for kredittforsikring kan nå avvikles. Markedet er igjen normalisert i tilstrekkelig grad, sier adm. direktør Morten Nordvold i Norges største kredittforsikringsselskap, Atradius i en pressemelding.

Den statlige garantiordning for kredittforsikring utløper 30. juni i år. Ordningen kom på plass for et drøyt år siden, som følge av koronapandemien

Bedrifter kan tegne kredittforsikring som sikrer salg på kreditt og beskytter bedriften mot tap på fordringer. Forsikringen tegnes for hver enkelt kunde som bedriften har gjennom at det etableres en kredittgrense. Går kunden konkurs eller betaling uteblir av annen grunn, kan den forsikrede bedriften få erstattet inntil 90 prosent av tapet, ifølge Atradius.

Siden ordningen ble etablert for litt over et år siden, har en norske bedrifter benyttet seg av den. Gjennom sin eksisterende kredittforsikringsleverandør har bedriftene sikret salg på kreditt til kunder i og utenfor Norge tilsvarende 300 milliarder kroner i salg på kreditt over hele verden.

– Ordningen har vært svært vellykket, og samarbeidet med GIEK har fungert utmerket, sier Nordvold

– Staten dekker alle tap på kredittforsikring 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også