DNB vurderer å klage på Konkurransetilsynets vedtak

Tirsdag morgen ble det klart at Konkurransetilsynet stopper DNBs planlagte oppkjøp av Sbanken.
DNB vil kjøpe Sbanken. Konkrransetilsynet vil konkludere om det omstridte oppkjøpet i november. | Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120
DNB vil kjøpe Sbanken. Konkrransetilsynet vil konkludere om det omstridte oppkjøpet i november. | Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Konkurransetilsynet var bekymret for at DNB ville bli for store som fondsplattform hvis de kjøpte Sbanken. Derfor varslet Konkurransetilsynet at de vurderte å stoppe oppkjøpet tidligere i høst. I dag, tirsdag 16. november, kungjorde Konkurransetilsynet at de har vedtatt å stoppe oppkjøpet.

DNB skriver i en børsmelding at de har forsøkt å komme med avhjelpende tiltak for å berolige Konkurransetilsynet og at de vurderer å klage på avgjørelsen.

– DNB har fremsatt flere forslag til avhjelpende tiltak som involverte flere tredjeparter for å avhjelpe Konkurransetilsynets foreløpige bekymringer. De foreslåtte tiltakene omfattet blant annet et salg av hoveddelen av Sbankens fondsdistribusjonsvirksomhet i tillegg til atferdsbegrensninger etter slikt salg, som etter DNBs vurdering fullt ut ville avhjulpet Konkurransetilsynets bekymringer, skriver DNB i en børsmelding.

I børsmeldingen skriver DNB at de vurderer en mulig klage over Konkurransetilsynets vedtak til Konkurranseklagenemnda. Banken vil gi ytterligere informasjon innen 15 virkedager om Konkurransetilsynets vedtak skal påklages.

Sbanken har sendt ut en likelydene børsmelding.

Konkurransetilsynet: – Oppkjøpet vil svekke konkurransen

Konkurransetilsynet stopper DNBs oppkjøp av Sbanken 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også