FinansWatch

Obos-banken utsteder sin første grønne obligasjon

Henter inn 500 millioner kroner som kundene kan investere i bærekraftige etableringer og forbedringer.

Adm. dir. Øistein Gamst Sandlie i Obos-banken. | Foto: Nordea

Obos-banken har utstedt sin første grønne obligasjon, på 500 millioner kroner.

– OBOS jobber for å redusere klimautslippene sine, og har mål om å redusere utslipp fra nye boliger og næringsbygg med 45 prosent i 2026. I tillegg jobber OBOS for å bistå og tilrettelegge for at eksisterende borettslag og sameier blir mer energieffektive, sier Øistein Gamst Sandlie, administrerende direktør i OBOS-banken i en pressemelding.

Pengene er øremerket grønne investeringer hos bankens kunder og det er et sett med kriterier som må oppfylles for å kvalifisere.

– Vi ser at markedet setter større krav til hva de ønsker og kan investere i. Obligasjonsforvaltere kan og vil kjøpe grønne obligasjoner utstedt av låntagere de normalt ellers investerer i. OBOS-konsernet sitt investorunivers blir også dypere og bredere ved utstedelse av slike obligasjonslån. Videre inngår slik grønn finansiering som en naturlig del av vår grønne profil også når det gjelder henting av kapital som innsatsfaktor til vårt virke som boligutvikler, sier Joachim W. Heide, Finansdirektør i OBOS.

Sparebank 1 SR-Bank setter bærekraftsmål

Landkreditt lanserer grønt landbrukslån

To av bærekraftfondene til Nordea har økt forvaltningskapitalen med over 1800 prosent på ett år: – Kundene våre har virkelig bidratt til å dra sparerådgivningen vår til ett nytt nivå 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch