FinansWatch

To av bærekraftfondene til Nordea har økt forvaltningskapitalen med over 1800 prosent på ett år: – Kundene våre har virkelig bidratt til å dra sparerådgivningen vår til ett nytt nivå

Åtte av Nordeas ti mest solgte fond er såkalte artikkel 8 fond etter SFDR-standarden. Leder for Nordea Fondene i Norge, Nicolay Eger, forklarer at det er kundene deres som har presset endringen gjennom.

Leder for Nordea Fondene i Norge, Nicolay Eger. | Foto: Sebastian Holsen

Kundene har flokket seg til Nordeas bærekraftige fond. To av fondene, Nordea 1 – North American Stars Fq Fund og Nordea 1 – European Corporate Star Bond, har økt forvaltningskapitalen med over 1800 prosent det siste året. Leder for Nordea Fondene i Norge, Nicolay Eger, forklarer at privatkunder er blitt mer bevist på bærekraft når de investerer.

– Kundene våre har virkelig bidratt til å dra sparerådgivningen vår til ett nytt nivå når det gjelder bærekraft. Da kunderådgiverne våre spurte om kundene våre var interessert i mer informasjon om bærekraftige fond for ett år siden, så sa 25 prosent ja. Nå sier 65 prosent at de er interessert i mer informasjon, sier Eger.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch