Landkreditt lanserer grønt landbrukslån

Landkreditt Bank ønsker å finansiere tiltak som reduserer utslipp og skaderisiko, samt bidra til bærekraftig matproduksjon for sine medlemmer.
Salgsdirektør Emil Inversini i Landkreditt Bank. | Foto: Bjørn H. Stuedal
Salgsdirektør Emil Inversini i Landkreditt Bank. | Foto: Bjørn H. Stuedal

Grønt landbrukslån er tilgjengelig i Landkreditt Bank for deres medlemmer. Det vil si kunder som har landbrukslån eller dritskreditt hos banken. Landkreditt Bank skriver i en pressemelding at de lanserer et grønt landbrukslån til en nominell rente på 1,55 prosent.

– For at landbruket skal nå sine klimamål frem mot 2030, er alle tiltak som reduserer utslipp viktige. Et grønt landbrukslån, med en svært god rente, er én måte vi kan bidra i den store og viktige omstillingen landbruket står overfor, sier Emil Inversini, salgsdirektør i Landkreditt Bank.

Lånet skal gis til tiltak som bidrar til å redusere utslipp, gir en mer bærekraftig produksjon eller reduserer skaderisiko. Inversini mener grønne tiltak er så mangt, og det er derfor banken har valgt et bredt nedslagsfelt for lånet. Landkreditt samarbeider med Norsk Landbruksrådgiving om å vurdere hvilke tiltak som skal kunne godkjennes for grønt landbrukslån.

– Det pågår en klimadugnad i landbruket, og for å lykkes med denne, er det viktig med tilgang til finansiering for å kunne iverksette gode, klimasmarte tiltak, som også kan være lønnsomme for bonden på sikt, sier Inversini.

Sparebank 1 Østlandet: Har startet «bærekraftsamtaler» også med personkundene

Lar «grønne» boliglånskunder slippe renteøkning: – Første gang vi gjør dette

Sparebank 1 SMN ønsker standard for rapportering for grønne innskudd 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også