Styrene har vedtatt bank-sammenslåing

Styrene i Sparebank 1 Sørøst-Norge og Sparebank 1 Modum har vedtatt en fusjonsplan for sammenslåing.
Konsernsjef i Sparebank 1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen (t.v.) og administrerende banksjef i Sparebank 1 Modum, Egil Meland. | Foto: Sparebank 1 Sørøst-Norge
Konsernsjef i Sparebank 1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen (t.v.) og administrerende banksjef i Sparebank 1 Modum, Egil Meland. | Foto: Sparebank 1 Sørøst-Norge

Dette melder Sparebank 1 Modum i en børsmelding onsdag morgen.  

Intensjonsavtalen om fusjon ble kunngjort i september.

Den sammenslåtte banken vil ha 660 ansatte og 21 lokalkontorer i «gamle» Vestfold, Telemark og Buskerud.

Enstemmig

Konsernsjef Per Halvorsen i Sparebank 1 Sørøst-Norge og administrerende banksjef Egil Meland i Sparebank 1 Modum sier i en pressemelding at de er veldig glade for at begge styrene enstemmig sier ja til fusjonsavtalen, og at det har vært «veldig gode og grundige prosesser for å komme dit vi er i dag».

– Med dette vil vi bevare og styrke lokalbanken, samt skape en enda mer kundeorientert bank med de fordelene en større bank gir, sier Per Halvorsen.

– Sparebank 1 Sørøst-Norge er en naturlig og riktig partner for oss, med samme verdigrunnlag og ambisjoner, sier Egil Meland.

– Sammenslåingen underbygger også begge bankers strategier om å bli sterkere lokalbanker i Buskerud generelt og Drammensregionen spesielt, sier han.

Per Halvorsen blir konsernsjef

Nåværende konsernsjef i Sparebank 1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen, blir konsernsjef i den sammenslåtte banken.

Egil Meland som i dag er administrerende banksjef i Sparebank 1 Modum, skal være medlem i den nye konsernledelsen med ansvar for datterselskapene.

Fusjonsplanen skal til endelig godkjenning i bankenes representantskap 16. desember.

  • Sparebank 1 Sørøst-Norge har en forvaltningskapital på ca 100 milliarder, og er etablert på 17 lokasjoner i Vestfold, Telemark og Buskerud. Konsernet har 554 ansatte.
  • Selskapet har datterselskapene EiendomsMegler 1 BV AS, Sparebank 1 Regnskapshuset BV AS, Imingen Holding AS, Tufte Eiendom AS, Sparebankgården AS, i tillegg til deleide EiendomsMegler 1 Telemark AS og Z-Eiendom AS.

Hovedtillitsvalgte i Sparebank 1 Modum har kjent til fusjonsplanene i ett år: – Vår viktigste oppgave framover blir å berolige våre kolleger

Konsernsjef i Sparebank 1 Sørøst-Norge har vært med på fire fusjoner: – Det er viktig å ta de vanskelige beslutningene først

Sparebank 1 Sørøst-Norge og Sparebank 1 Modum på vei mot sammenslåing 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også