FinansWatch

Sparebank 1 Nord-Norge økte resultatet med 300 millioner kroner

Regionbanken nyter god vekst i landsdelen og resultatet gjenspeiler farten i økonomien som har vært etter gjenåpningen.

Konsernsjef Liv B. Ulriksen i Sparebank 1 Nord-Norge. | Foto: Marius Fiskum

Sparebank 1 Nord-Norge (SNN) oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 14,0 prosent i tredje kvartal 2021, opp 0,6 prosentpoeng fra 13,4 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 1572 millioner kroner, opp fra 1368 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 1480 millioner kroner, mot 1570 millioner i tredje kvartal 2020. Totalinntektene i konsernet ble 3009 millioner i perioden, mot 3102 i fjor.

– Jeg har sagt det før og gjentar det gjerne; når det går godt i landsdelen, går det som regel godt med landsdelsbanken, sier konsernsjef Liv Ulriksen i en pressemelding. 

Annualisert utlånsvekst ble 5,6 prosent, og SNNs kostnadsprosent ble 39,1 prosent i tredje kvartal.

– Vi har hatt høy aktivitet gjennom hele kvartalet. Utlånsveksten på privatmarkedsiden tilsvarer en årlig vekst på 7,0 prosent, mens tilsvarende vekst på bedriftsmarkedssiden var på 6,4 prosent. Kampen om kundene er tøff, og vi jobber hardt for å være det naturlige førstevalget for både nye og eksisterende kunder, sier Ulriksen.

Det siste året har bankens markedskapitalsverdi økt til 22 milliarder kroner. Det siste året er egenkapitalbevisene steget tilsammen seks milliarder i verdi.

Banken vil også utbetale mer utbytte for 2020 i november.

– Som noen sikkert husker, ble de norske bankene anmodet om å holde tilbake utbyttet fra 2020 på grunn av usikkerhet forbundet med pandemien. SpareBank 1 Nord-Norge varslet i mars om et utbytte på 3,90 kroner per egenkapitalbevis. Av dette ble 1,27 kroner utbetalt i april, mens resterende 2,63 kroner per egenkapitalbevis betales ut 11. november. Når vi leverer gode resultater, skal det også lønne seg å være eier, sier konsernsjefen. 

Storebrand om tredje kvartal: – Beste underliggende driftsresultat noensinne

Romerike Sparebank og Blaker Sparebank vil slå seg sammen

Bankdirektør: – Sparebankmodellen har fått sin renessanse  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch