FinansWatch

Bankdirektør: – Sparebankmodellen har fått sin renessanse

Sparebanken Møre gjorde det svært godt i tredje kvartal. Nå er det viktig å foredle sparebankmodellen videre, mener administrerende direktør Trond Lars Nydal.

– Den virkelige styrken er de ansatte som gjør en kjempegod jobb, de utvikler seg og står på hver dag, sier administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal. | Foto: Sparebanken Møre

Mange banker har greid seg bedre etter pandemien enn de tidligere hadde fryktet. Dette gjelder også for Sparebanken Møre, forteller administrerende direktør Trond Lars Nydal:

– Helt i starten opplevde vi jo at det var en utfordring, men det har gått veldig greit i perioden, tross stresset vi opplevde som følge av nedstengingene, sier han, og viser til at bedrifter og næringslivet i regionen har klart seg bra, sier han til FinansWatch.

– Det har vært utfordrende for enkelte næringer, men vi opplever at aktiviteten er i ferd med å ta seg opp igjen. Arbeidsledigheten i vårt område er fallende, og er ned på to prosent. Det betyr at den ligger under landsgjennomsnittet i Møre og Romsdal. Vi hører også at bedrifter melder at det er utfordrende å rekruttere nye ansatte, så det er også en indikasjon på økt aktivitet.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– De som ikke satser på dette vil tape terreng

Finansbransjen må reflektere samfunnet ellers. – Som kvinner representerer vi både halvparten av kompetansen, men også kundegrunnlaget, til de vi skal betjene, sier konsernsjef Benedicte Fasmer i Sparebank 1 SR Bank.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch