Romerike Sparebank og Blaker Sparebank vil slå seg sammen

Onsdag har styrene i Romerike Sparebank (tidligere Lillestrøm Sparebank) og Blaker Sparebank inngått en intensjonsavtale om sammenslåing.
Siri Berggren er administrerende banksjef i Romerike sparebank. | Foto: Benjamin A. Ward
Siri Berggren er administrerende banksjef i Romerike sparebank. | Foto: Benjamin A. Ward

Intensjonsavtalen, som regulerer hovedpremissene knyttet til en mulig sammenslåing, ble enstemmig vedtatt i begge bankenes styrer, heter det i en børsmelding.

Den nye banken skal hete Romerike Sparebank.

Av børsmeldingen framgår det at begge bankene har en solid markedsposisjon som lokal sparebank: «Sammenslåingen vil blant annet gjøre at den nye banken står sterkere i konkurransen mot de store aktørene. Den nye banken skal bidra til vekst og utvikling i regionen gjennom å tilby bærekraftige banktjenester, samfunnsgaver, og lokale kompetansearbeidsplasser».

«En større bank vil ha større ressurser og mer kapital, noe som gjør det mulig å vokse med kundene, og bedre møte konkurransen fra andre banker og andre nye aktører. Sammenslåingen vil også gi grunnlag for skalafordeler som åpner for å styrke og utvide kompetansemiljøene lokalt, sikre videre vekst, lønnsomhet og utvikling, samt å møte endrede kapitalkrav og myndighetenes regulatoriske krav», heter det i meldingen.

Romerike Sparebank skal være en fullservice/totalbank for privatkunder, næringsliv og landbruk på Romerike. Banken skal konsentrere seg om tradisjonelle produktområder som innskudd, utlån, forsikring og sparing. Bankens geografiske primærområde vil være Romerike og Enebakk, med Oslo som sekundærområde.

 Lillestrøm Sparebank blir Romerike Sparebank

Nytt navn på banken og økt antall ansatte: – Vi har hatt en god vekst de siste årene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også