Sparebankstiftelsen DNB tildeler 33,5 millioner til prosjekter innen «Ansvarlig forbruk»

Pengene blir fordelt på 30 initiativer som skal øke bevisstheten om forbruk og bidra til mindre matsvinn, som er en del av FNs bærekraftsmål nummer 12.
Representanter for mange av mottakerne var samlet til overrekkelse av tildelingene på Sentralen i Oslo tirsdag 7. september. | Foto: Sparebankstiftelsen DNB
Representanter for mange av mottakerne var samlet til overrekkelse av tildelingene på Sentralen i Oslo tirsdag 7. september. | Foto: Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB opprettet nylig satsingsområdet «Ansvarlig forbruk», og utlyste tidligere i år støtteordningen for initiativer som skal bidra til å nå deler av FNs bærekraftsmål nummer 12. Bærekraftsmålet handler blant annet om forbruksmønster og mindre matsvinn.

Nå har Sparebankstiftelsen DNB valgt ut hvilke prosjekter som får støtte, og det har i alt blitt gitt ut støtte til 30 av de 54 søknadene som kom inn. Den største delen av pengene gikk til Norges Naturvernforbund, som fikk 6,9 millioner kroner.

– I Norge har vi et høyt forbruk sammenlignet med de fleste andre land, og personlig forbruk er en av de store driverne bak verdens klimagassutslipp. Prosjektene som får støtte skal øke bevisstheten om forbruk og bidra til å endre adferd og vaner, sier Marcus Holven Christensen, som er ansvarlig for satsingsområdet i Sparebankstiftelsen DNB, i en pressemelding.

Sparebankstiftelsen DNB oppgir i meldingen at stiftelsen ønsker å bidra med støtte til flere prosjekter innen området ansvarlig forbruk fremover, og oppfordrer organisasjoner til å søke støtte på Østlandet.

Videre forteller Christensen at finansieringsmuligheter til feltet ansvarlig forbruk er krevende å skaffe støtte til, og det var derfor stiftelsen valgte å utlyste søknadsordningen.

Sparebankstiftelsen DNB med støtte til flere prosjekter

Sparebankstiftelsen DNB gir 3,3 millioner til Hold Norge Rent

Kathrine Mauset blir daglig leder i Sparebankstiftelsen Surnadal Sparebank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter