FinansWatch

Klarna vil fjerne alle unødvendige gebyrer

Svenske Klarna vil «sette en ny standard i kredittbransjen».

Klarna vil ta bort flere gebyrer og fjerne forsinkelsesrenter. | Foto: Klarna

Klarna vil ta bort flere gebyrer og fjerne forsinkelsesrenter. Kreditter uten sluttdato, såkalte løpende kreditter, forsvinner helt fra produkttilbudet.

Selskapet sier at de ønsker å lede utviklingen med bærekraftige betalinger. I en pressemelding uttaler Klarnas amdinistrerende direktør, Sebastian Siemiatkowski, at de tar bort alle unødige avgifter og fjerner muligheten for uendelige kreditter.

– I dag er vi så store at vi har både mulighet og et ansvar for å utgjøre en positiv forskjell. Det kan vi gjøre gjennom å øke kunnskap og informere om kredittbransjens skyggesider, men størst forskjell bidrar vi med ved å gjøre noe selv, heter det fra Siemiatkowski.

Som FinansWatch skrev forrige uke, forteller inkassoselskaper at uløste inkassoselskaper hoper seg opp.

– Bare de fire første månedene i året økte antallet uløste inkassosaker med nesten 100.000 saker hver måned. Det er en tydelig indikasjon på at betalingsproblemene i samfunnet øker og er i strid med analysene om nordmenns privatøkonomi gjennom krisen, uttalte daglig leder i Fair Collection, Christian Aandalen.

Blant grepene Klarna gjør er å utvide tidsperioden før en faktura skal betales fra 14 til 30 dager. Selskapet endrer også flere vilkår i sitt «kjøp nå, senere»-tilbud i Norge, Sverige, Danmark og Finland, skriver nettavisen Shifter.

Dette er den endringen som norske kunder vil merke mest, mener sjef for Klarna i Norge, Geir Østby. Årsaken er at norske forbrukere i ni av ti tilfeller velger velger gebyrfri fakturabetaling.

– Det betyr at alle vil få en lønnsutbetaling løpet av kredittperioden. Det mener vi vil øke sannsynligheten for at fakturaen blir betalt i tide, sier han til Shifter.

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch