Drangedal Sparebank tar høyde for fortsatt risiko mot korona

Banken som er en av ti banker som danner Lokalbank fra og med 1. januar 2022 skriver om god drift og utvikling, men pandemien fortsetter å påvirke regnskapet.
Banksjef Drangedal Sparebank, Kjell Nærum. | Foto: Drangedal Sparebank
Banksjef Drangedal Sparebank, Kjell Nærum. | Foto: Drangedal Sparebank

Drangedal Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 9,20 prosent i første halvdel av 2021, opp 2,60 prosentpoeng fra 6,60 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal av 2021 ble 14 millioner kroner, ned fra 14,4 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto rente- og kredittprovisjonsinntekter i kvartalet ble 17,1 millioner kroner, mot 14,7 millioner i andre kvartal 2020.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 11,6 prosent.

«Netto tap på utlån og garantier utgjør en tilbakeføring på 0,71 millioner kroner, mot en kostnad på 3,34 millioner kroner til samme tid i fjor. Netto mislighold er 7 millioner kroner, mot 17 millioner til samme tid i fjor.», skriver Drangedal Sparebank i sin børsmelding.

I meldingen skriver banken at de er fornøyde med kvartalet, men pandemien har fortsatt å påvirke det lokale markedet, bankens daglige drift og kundeaktiviteten. Banken tar høyde for økende utslag i avsetninger i regnskapet, og forventer at resultat og utvikling fortsatt kan bli påvirket av situasjonen ut dette året.

«Banken har en andel av utlånsporteføljen mot næringslivet på omtrent 15 prosent og eksponering i porteføljen mot utsatte næringer som blant annet reiseliv, overnatting og servering er fortsatt begrenset.», skriver banken, som har disse næringene satt opp som de med mest risiko.

Spareskillingsbanken er spent på om pandemien har forandret kundeadferden

Lederen for Himla: – Det er et godt finansmiljø i Bergen for tiden

– I usikre tider søker mange til de norske sparebankene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også