FinansWatch

– I usikre tider søker mange til de norske sparebankene

Sparebankene har tatt markedsandeler i utlånsmarkedet de seneste årene. Det synes Siv Stenseth i SpareBank1 Østlandet, er en gledelig utvikling. – Vi ser at mange banker i løpet av denne perioden har trukket seg ut av lokalmiljøene og stengt dørene. Dette har over tid gitt oss flere kunder, sier hun til FinansWatch.

– Vi jobber fortløpende med å sikre effektiv drift, øke bankens lønnsomhet og tilpasser kontinuerlig driften til kundenes behov, sier Siv Stenseth i SpareBank1 Østlandet.

Sparebankrapporten fra Deloitte i juni i år viser at sparebankene fra 2010 til 2020 økte sin markedsandel med 4,5 prosentpoeng. En samlet sparebanksektoren har nå en markedsandel på 32,4 prosent i utlånsmarkedet.

– Vi kan bare svare for oss selv, men økte markedsandeler for sparebankene kan skyldes en kombinasjon av gode digitale løsninger, konkurransedyktige priser, samt lokalt engasjement og forankring i både gode og dårlige perioder, sier Siv Stenseth, konserndirektør for kommunikasjon i SpareBank1 Østlandet.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch