FinansWatch

SpareBank 1 Gudbrandsdal: – Vi har vært flinke til å kapre nye kunder

Banken bedrer resultatet for andre kvartal sammenlignet med fjoråret. Det som likevel gleder banksjefen mest, er god kundevekst de siste tolv månedene.

Administrerende banksjef Per Ivar Kleiven i SpareBank 1 Gudbrandsdal fotografert utenfor Lillehammer-kontoret. | Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal

– Jeg er godt fornøyd med resultatet så langt i år. Organisasjonen har gjort en stor jobb i krevende tider, uttaler administrerende banksjef Per Ivar Kleiven i SpareBank 1 Gudbrandsdal i en pressemelding fra banken.

Meldingen kommer i forbindelse med at banken offentliggjør resultatene for årets andre kvartal.

Resultatet etter skatt er på 32,6 millioner kroner for andre kvartal. Det er 1,3 millioner kroner bedre enn for samme kvartal i fjor. Resultatet for første halvår i år er på 66,3 millioner kroner etter skatt, mot 60,5 millioner kroner etter skatt for samme tid i fjor.

Ifølge banken skyldes resultatet i all hovedsak ekstraordinære finansinntekter og økte provisjonsinntekter. Egenkapitalavkastningen er på 10,6 prosent etter første halvår, hvilket er på samme nivå som i fjor.

Det siste året har banken hatt en utlånsvekst på 13,1 prosent. Banken trekker frem at dette har ført til både innskudds- og utlånsrekorder de siste 12 månedene.

– Vi har en utlånsvekst på hele 13,1 prosent det siste året og det er langt over den generelle kredittveksten. Det viser stor aktivitet, samt at vi har vært flinke til å kapre nye kunder, uttaler Kleiven i pressemeldingen.

– På innskudds-siden er det også gode tall. Veksten er på hele 10,8 prosent noe som er godt over budsjett, og gir oss en innskuddsdekning på 91,6 prosent, legger han til.

Samtidig tror banksjefen at veksten innen både utlån og innskudd vil avta utover året, men trekker frem at det har vært lave tap og mislighold.

–  Med tanke på pandemien og den tøffe tiden mange har opplevd det siste halvannet året, er det overraskende at tallene er så lave. Det gir håp om at overgangen til en normalsituasjon vil bli bedre enn fryktet, uttaler Kleiven i meldingen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch