God utlånsvekst for Sparebanken Møre

Utlånsveksten gir banken i Møre gode netto renteinntekter, mens resultat etter skatt faller litt fra samme periode i fjor.
Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre er fornøyd med andre kvartal.
Administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre er fornøyd med andre kvartal.

Sparebanken Møre oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 8,5 prosent i andre kvartal 2021, ned 0,7 prosentpoeng fra 9,9 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 143 millioner kroner, ned fra 150 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 307 millioner kroner, mot 266 millioner i andre kvartal 2020. En økning på 15,4 prosent.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 6,2 prosent, som tilsvarer omtrent 4 milliarder.

Andre driftsinntekter ble 66 millioner kroner i kvartalet. 58 millioner kroner lavere enn i andre kvartal 2020.

I kvartalsrapporten står det «pr utgangen av andre kvartal 2021 utgjør avsetning for forventet tap totalt 364 millioner kroner.»

«Driftsinntektene ble hovedsakelig lavere som følge av verdiendring på finansielle instrumenter. Sett bort fra dette, økte andre inntekter med 3 millioner kroner i kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor.», står det i børsmeldingen fra banken.

– I et marked med lave renter og sterk konkurranse, er jeg fornøyd med at vi øker renteinntektene gjennom utlåns- og innskuddsvekst. Vi har også gode inntekter fra aktiv forvaltning og eiendomsmegling, hvor vi har styrket satsingen de siste månedene. Vi har en klar ambisjon om videre inntekstvekst fra disse områdene i tiden framover, sier administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre, i en pressemelding.

«Kvartalsresultatet er belastet med 28 mill. kroner i tap på utlån og garantier, en nedgang på 14 mill. kroner sammenlignet med samme periode i fjor», står det videre.

Sparebank 1 Sørøst-Norges første kvartalsrapport viser solid avkastning

Sterk utlånsvekst for Sparebank 1 SMN

Sparebank 1 Nord-Norges resultat viser bedre tider for hele regionen 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også