FinansWatch

Storbank viderefører hjemmekontor for å være attraktiv arbeidsgiver

Selv etter at pandemien er over vil to tredeler av de ansatte i UBS kunne velge om de vil kombinere hjemmekontor med kontor.

HJEMMEKONTOR: Innen bank, finans og forsikring er det mange som ønsker hybridjobbing etter pandemien. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

En talsperson for den sveitsiske banken sier til CNBC.com at banken vil tilby de ansatte den fleksibiliteten som ligger i hybridjobbing (en miks av kontor og hjemmekontor) , så langt roller, oppgaver og lokasjon tillater det.

- Hybridjobbing vil bli introdusert land for land, timet utfra hvordan pandemisituasjonen er lokalt, sier UBS til tv-kanalen.

En internanalyse viser at rundt en tredel av bankens 72.000 ansatte har en rolle der det er mulig å kombinere kontor og hjemmekontor.

UBS velger å tilby dette alternativet fordi de mener denne fleksibiliteten vil gjøre dem mer attraktive som arbeidsgiver.

I en undersøkelse om hjemmekontorvaner av Arbeidsforskningsinstituttet ved Universitetet OsloMet viste det seg at ansatte innen bank, forsikring og finans tilhører topp tre av bransjer der flest ønsker seg hjemmekontor tre ganger i uken eller mer etter pandemien.

I den samme undersøkelsen kommer det frem at kun fem prosent av de spurte aldri mer vil ha hjemmekontor.

Bank-, forsikring- og finansansatte ønsker hjemmekontor post-korona

Dette gjelder for registrering av vaksinerte og smittede 

SpareBank1 med ny strategi for arbeidshverdagen hjemme og på kontoret

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch