Storbank viderefører hjemmekontor for å være attraktiv arbeidsgiver

Selv etter at pandemien er over vil to tredeler av de ansatte i UBS kunne velge om de vil kombinere hjemmekontor med kontor.
HJEMMEKONTOR: Innen bank, finans og forsikring er det mange som ønsker hybridjobbing etter pandemien. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
HJEMMEKONTOR: Innen bank, finans og forsikring er det mange som ønsker hybridjobbing etter pandemien. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

En talsperson for den sveitsiske banken sier til CNBC.com at banken vil tilby de ansatte den fleksibiliteten som ligger i hybridjobbing (en miks av kontor og hjemmekontor) , så langt roller, oppgaver og lokasjon tillater det.

- Hybridjobbing vil bli introdusert land for land, timet utfra hvordan pandemisituasjonen er lokalt, sier UBS til tv-kanalen.

En internanalyse viser at rundt en tredel av bankens 72.000 ansatte har en rolle der det er mulig å kombinere kontor og hjemmekontor.

UBS velger å tilby dette alternativet fordi de mener denne fleksibiliteten vil gjøre dem mer attraktive som arbeidsgiver.

I en undersøkelse om hjemmekontorvaner av Arbeidsforskningsinstituttet ved Universitetet OsloMet viste det seg at ansatte innen bank, forsikring og finans tilhører topp tre av bransjer der flest ønsker seg hjemmekontor tre ganger i uken eller mer etter pandemien.

I den samme undersøkelsen kommer det frem at kun fem prosent av de spurte aldri mer vil ha hjemmekontor.

Bank-, forsikring- og finansansatte ønsker hjemmekontor post-korona

Dette gjelder for registrering av vaksinerte og smittede 

SpareBank1 med ny strategi for arbeidshverdagen hjemme og på kontoret

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også