Avis: Optin Bank settes under offentlig administrasjon onsdag

Blir den første banken i Norge som havner i denne situasjonen. Den forrige var islandske Kaupthing i 2008.
Illustrasjonsbilde. Dersom Optin Bank blir satt under offentlig administrasjon vil de være den første banken siden Kaupthing dette skjer med. | Foto: NTB scanpix/Vidar Ruud
Illustrasjonsbilde. Dersom Optin Bank blir satt under offentlig administrasjon vil de være den første banken siden Kaupthing dette skjer med. | Foto: NTB scanpix/Vidar Ruud

Ifølge Finansavisen skal det tirsdag kveld ha blitt diskutert i Optin Banks styre at de vil melde fra til Finanstilsynet at de ikke lenger kan oppfylle kravene til forsvarlig drift.

«Det vil høyst sannsynlig medføre at banken settes under offentlig administrasjon onsdag», skriver Finansavisen. Styreleder i Optin har ikke besvart avisens henvendelser tirsdag kveld.

Optin Bank har vært i hardt vær en god stund, og har fått klar beskjed fra Finanstilsynet om at de trenger minst 100 millioner kroner i kapital for å beholde konsesjonen sin. Siden den gang har to parter sloss om aksjonærenes gunst.

24SevenOffice har ledet et konsortium av investorer som har lagt frem en plan med kapital og forslag til nytt styre og ledelse. Men et oppkjøp fra denne gruppen ble nedstemt til fordel for et tilbud fra Nordic Corporate Bank (NCB), som hadde fått forhåndsaksept fra 68 prosent av aksjonærene før generalforsamlingen.

Men en løsning med NCB har ikke ført frem, og nå skal altså banken stå på randen av å måtte melde fallitt til Finanstilsynet.

Styreleder i 24SevenOffice retter skarp kritikk mot generalforsamlingen i Optin Bank

Astrup i Nordic Corporate Bank om Optin: – Av hensyn til kunder og ansatte håper vi dette kommer raskt på plass

Forbruksbank slaktet av tilsynet - to parter jakter på konsesjonen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også