DNB-kjenner tror enkelte Sbanken-kunder ikke vil til DNB

BI-professor Espen Ekberg har fulgt DNB tett gjennom mange år. Han tror at en del kunder kan skifte bank hvis DNBs tilbud ikke «faller dem i smak».
Espen Ekberg er BI-professor med god kunnskap om DNB. | Foto: Berit Roald / NTB
Espen Ekberg er BI-professor med god kunnskap om DNB. | Foto: Berit Roald / NTB

Ekberg, som er ekspert i økonomisk historie, gav blant annet ut boken Radikal forvandling. DNB og den norske bankbransjen 19190-2004 i 2020. Han uttaler til Finansfokus at reaksjonene som har kommet etter at det ble kjent at DNB vil kjøpe Sbanken minner om da DNB overtok Postbanken i 1999.

– Også den gang fikk DNB mange privatkunder, akkurat slik som Sbanken først og fremst vil levere privatkunder inn i DNB-systemet den dagen da overtagelsen eventuelt er i boks, sier Ekberg til Finansfokus.

Videre kan han fortelle at det den gangen var mange som reagerte på at selveste Postbanken skulle havne hos DNB og at det kom negative reaksjoner fra en del kunder.

– Det samme ser vi nå, med misfornøyde kunder i Sbanken som nærmest har valgt Sbanken fordi de ikke vil være en del av storbankenes virksomhet. De er lojale mot Sbanken, og kan fort skifte bank igjen hvis DNBs tilbud ikke faller dem i smak, sier Ekberg til Finansfokus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også