FinansWatch

Tror på bedre pris for Sbanken

Fondsforvaltere i Borea og Eika har så langt ikke akspetert DNBs bud på Sbanken. Begge tror prisen skal opp.

AVVENTER: Forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Utbytte og investeringsdirektør Stig Erik Brekke i Eika Kapitalforvaltning | Foto: Ørn E. Borgen/ NTB og Eika

– Budet er ikke direkte dårlig, men vi tror fremdeles at Sbanken er verdt mer, sier forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Asset Management til E24.

Gjennom fondet Borea Utbytte kontrollerer han om lag 550.000 aksjer i Sbanken.

Også i Eika Kapitalforvaltning er man avventende.

– Eika Kapitalforvaltning har p.t. ikke akseptert tilbudet på aksjene våre fond eier i Sbanken. Vi vil avvente litt før vi tar en avgjørelse, sier investeringsdirektør Stig Erik Brekke  til E24.

DNBs bud på alle aksjer i Sbanken hadde opprinnelig en akseptfrist fra 24. april til 24. mai. DNB meldte i helgen at fristen utvides til 7. juni etter at det ikke var kommet inn nok aksepter til å gå videre med transaksjonen.

Det var i midten av april at det ble kjent at DNB ønsker å kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner. Da nyheten ble kjent hadde banken allerede sikret seg aksept fra 29 prosent av de største eierne. Da den opprinnelige akseptfristen gikk ut i helgen, hadde banken fått aksept fra 53,1 prosent av totalt utestående aksjer.

Tilbudet fra DNB er betinget at banken får aksept fra mer enn 90 prosent av de utestående aksjene og stemmene i Sbanken.

I markedet har Sbanken-aksjen siden slutten av april stort sett holdt seg like under budet fra DNB på 103,85 kroner. Onsdag formiddag omsettes aksjen for 103 kroner.

Les flere saker om DNBs bud på Sbanken:
 

DNB utvider akseptfristen for Sbanken-bud

Øyvind Thomassen er spent på hvem den nye eieren av Sbanken blir

DNB sier dialogen med Konkurransetilsynet er god  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch