Tror på bedre pris for Sbanken

Fondsforvaltere i Borea og Eika har så langt ikke akspetert DNBs bud på Sbanken. Begge tror prisen skal opp.
AVVENTER: Forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Utbytte og investeringsdirektør Stig Erik Brekke i Eika Kapitalforvaltning | Foto: Ørn E. Borgen/ NTB og Eika
AVVENTER: Forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Utbytte og investeringsdirektør Stig Erik Brekke i Eika Kapitalforvaltning | Foto: Ørn E. Borgen/ NTB og Eika

– Budet er ikke direkte dårlig, men vi tror fremdeles at Sbanken er verdt mer, sier forvalter Magnus Vie Sundal i Borea Asset Management til E24.

Gjennom fondet Borea Utbytte kontrollerer han om lag 550.000 aksjer i Sbanken.

Også i Eika Kapitalforvaltning er man avventende.

– Eika Kapitalforvaltning har p.t. ikke akseptert tilbudet på aksjene våre fond eier i Sbanken. Vi vil avvente litt før vi tar en avgjørelse, sier investeringsdirektør Stig Erik Brekke  til E24.

DNBs bud på alle aksjer i Sbanken hadde opprinnelig en akseptfrist fra 24. april til 24. mai. DNB meldte i helgen at fristen utvides til 7. juni etter at det ikke var kommet inn nok aksepter til å gå videre med transaksjonen.

Det var i midten av april at det ble kjent at DNB ønsker å kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner. Da nyheten ble kjent hadde banken allerede sikret seg aksept fra 29 prosent av de største eierne. Da den opprinnelige akseptfristen gikk ut i helgen, hadde banken fått aksept fra 53,1 prosent av totalt utestående aksjer.

Tilbudet fra DNB er betinget at banken får aksept fra mer enn 90 prosent av de utestående aksjene og stemmene i Sbanken.

I markedet har Sbanken-aksjen siden slutten av april stort sett holdt seg like under budet fra DNB på 103,85 kroner. Onsdag formiddag omsettes aksjen for 103 kroner.

Les flere saker om DNBs bud på Sbanken:
 

DNB utvider akseptfristen for Sbanken-bud

Øyvind Thomassen er spent på hvem den nye eieren av Sbanken blir

DNB sier dialogen med Konkurransetilsynet er god  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter