Oslo Economics: – Bankkonkurransen svekkes betydelig om DNB får overta Sbanken

Sbanken er en av DNBs nærmeste konkurrenter, kommer det frem i en ny undersøkelse fra Oslo Economics.
Morten Andreas Meyer er generalsekretær i forbrukerorganisasjonen Huseierne. | Foto: Huseierne
Morten Andreas Meyer er generalsekretær i forbrukerorganisasjonen Huseierne. | Foto: Huseierne

Undersøkelsen er gjort på bestilling fra Huseierne med hensikt å dokumentere konkurranseflaten mellom DNB og Sbanken, skriver Huseierne i en pressemelding torsdag morgen.

– Undersøkelsen viser at det er svært uheldig om DNB får anledning til å fjerne Sbanken som sin mest brysomme konkurrent, uttaler Morten Andreas Meyer, generalsekretær i forbrukerorganisasjonen Huseierne, i pressemeldingen.

Ifølge Huseierne viser rapporten at mange DNB kunder ser på Sbanken som et nært alternativ og at det skaper en betydelig konkurranseflate mellom bankene. Husierne mener også at undersøkelsen indikerer at Sbanken kan være DNB sin nærmeste konkurrent og at boliglån er det produktet der DNB møter sterkest konkurranse fra Sbanken.

– Sbanken er den aller viktigste utfordreren i det norske bankmarkedet. Banken har gjennom 20 år vært med å disiplinere alle de andre bankene, ikke minst DNB, uttaler Meyer i meldingen.

– Det er ingen åpenbare arvtagere til Sbankens posisjon som viktigste utfordrerbank i Norge, fortsetter han.

Huseierne har oversendt undersøkelsen til Konkurransetilsynet.

– Som uavhengig forbrukerorganisasjon har det vært viktig for oss å gi Konkurransetilsynet grundig dokumentasjon på vår antagelse om at oppkjøpet vil svekke konkurransen og er til ugunst for bankkundene, uttaler Meyer og legger til:

– Undersøkelsen vi nå har oversendt tilsynet, bekrefter antagelsene. Dette bør være avgjørende for at Konkurransetilsynet forbyr DNB å kjøpe Sbanken.

 

Saken oppdateres.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også