FinansWatch

Marjamaa: – Effektene av rentekuttene er tatt ut

Nordea-lederen tror boligmarkedet er i ferd med å stabilisere seg nå som flere kjøpere ser en renteheving i horisonten. Men først skal mange kjøpe hytte.

Randi Marjamaa er leder for personmarkedet i Nordea. | Foto: Nordea

Nordea tror ikke boligprisgaloppen som har blitt forårsaket av rentenedsettingen i fjor vil fortsette, men heller bevege seg sidelengs fremover.

– Vi tror boligprisene er nær toppen for denne gang. Effekten av rentekuttene er i stor grad tatt ut, samtidig som det er ventet at styringsrenten skal opp, sier Randi Marjamaa, leder for personkunder i Nordea Norge i en pressemelding.

Boligprisene er økt med 11,3 prosent på årsbasis, men temperaturen rundt salgene har falt betraktelig.

– Det fortsatt god aktivitet og hastighet i boligmarkedet, men vi ser også store forskjeller rundt om i landet. Folk får kjøpt og solgt, men det er sjeldent at boliger går langt over takst, sier Marjamaa.

Det synes Marjamaa er positivt.

– Det at færre boliger går over takst gir mer forutsigbarhet, og kan gjøre at flere kjøpere får større fleksibilitet til å kjøpe seg den boligen de ønsker seg.

Samtidig ser banken at mange har tenkt å kjøpe seg hytte i den andre hjemmesommeren på rad.

– Vi ser nå at det er mange som sitter klare med finansieringsbeviset i jakt etter sommerhytte. De objektene som kommer på markedet blir revet unna raskt, sier Marjamaa.

Nå skal han lede Swedbank i Norge

SpareBank1 med ny strategi for arbeidshverdagen hjemme og på kontoret

Sunndal Sparebank vil hente penger i emisjon 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch