FinansWatch

Sparebanken DIN styrker resultatet

Banken fikk en egenkapitalavkastning på 8,2 prosent og et resultat etter skatt på 13,2 millioner kroner i første kvartal av 2021. Det er høyere provisjonsinntekter og positive resultater fra investeringer i verdipapirer som bidrar til at resultatet er styrket. 

Ben Roger Elvenes, adm. direktør Sparebanken DIN. | Foto: Sparebanken DIN

Sparebanken DIN fikk en egenkapitalavkastning på 8,2 prosent og en kostnadsprosent på 62,4 prosent i første kvartal av 2021. Utlånsveksten i kvartalet endte på 3,6 prosent.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter var i første kvartal på 24,5 millioner kroner mot 26,9 millioner  kroner under samme periode i fjor. Banken fikk et resultat etter skatt på 13,2 millioner kroner i kvartalet.

I kvartalsrapporten redegjør banken for at rentenettoen har hittil i år vært noe svakere enn fjoråret, mens andre driftsinntekter er forbedret fra samme periode i fjor, blant annet som følge av høye provisjonsinntekter og positive resultater fra investeringer i verdipapirer.

LOKALBANK velger Brage Finans til leasingtjenester 

Julerengjøring hos Vipps – bytter betalinggsselskap og leverandør for BankID 

Sparebanken DIN forventer flere kunder kan få problemer  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch