FinansWatch

VFF vet ikke hvor mye av nordmenns sparing er knyttet til pensjon

Individuell pensjonssparing utgjorde 0,3 prosent av den totale pensjonsformuen i 2018. – Vi har ikke oversikt over hvor mye av den totale sparingen i verdipapirfond som i realiteten er knyttet til pensjon, sier Bernt Zakariassen, adm. direktør i Verdipapirfondenes Forening.

Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i VFF | Foto: Irene Sandved Lunde

Gjennomsnittsnordmannen har rundt 3 millioner kroner i opptjent pensjonsformue. Av dette utgjør privat, individuell sparing omlag 105.000 kroner, skriver Finansavisen.

I samme segment er den individuelle sparingen enda lavere, bare 48.000 kroner, viser SSBs pensjonsdata for 2018. Individuell pensjonssparing utgjorde bare 0,3 prosent av den totale pensjonsformuen. Største pott er i Folketrygden, med 81 prosent, fulgt av tjenestepensjon og AFP i offentlig sektor, 11,7 prosent.

– Vi har ikke oversikt over hvor mye av den totale sparingen i verdipapirfond som i realiteten er knyttet til pensjon, sier Bernt Zakariassen, adm. direktør i Verdipapirfondenes Forening (VFF) til avisen.

Alderdom nevnes imidlertid som et viktig motiv for sparing.

– I våre årlige spørreundersøkelser er likevel sparing til alderdom alltid blant de viktigste motivene for sparingen, selv om sparingen ikke nødvendigvis er i ordninger som er direkte knyttet til pensjon, sier han og legger til:

– Vi tror derfor at en stor andel av den økte, frie sparingen i realiteten er pensjonssparing.

Zakariassen i VFF: – Bransjen er fortsatt for mannsdominert 

VFF: – Hvis trenden fortsetter kan vi få all-time high tegning i fondsmarkedet  

 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch