FinansWatch

Credit Suisse: Stortap, oppsigelser og utbyttekutt

Credit Suisse kutter i utbyttet etter å ha tapt nesten 40 mrd kroner på en amerikansk hedgefondskandale. To personer i toppledelsen går på dagen.

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse har kuttet all finansiell støtte til Greensill, en rettferdig finansieringstjeneste for leverandørkjeder. | Foto: picture alliance/KEYSTONE

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse varsler et tap på 900 millioner sveitsiske franc i årets første kvartal, tilsvarende 8,2 milliarder kroner, melder E24.

– Dette inkluderer en kostnad på 4,4 milliarder sveitsiske franc (tilsvarende 39,9 milliarder kroner) som følge av at et USA-basert hedgefond ikke klarte å oppfylle marginkravene, skriver Credit Suisse i et resultatvarsel.

Credit Suisse kutter i utbyttet etter stortapet. Investeringsbanksjefen Brian Chin og risikodirektør Lara Warner går av med umiddelbar virkning, skriver banken i en melding mandag morgen.

JP Morgan har, ifølge Bloomberg, anslått at banker kan ende med tap på inntil 10 milliarder dollar, tilsvarende 86 milliarder kroner som følge av hendelsen.

Både Credit Suisse og japanske Nomura varslet mandag i forrige uke at de kan stå overfor «betydelige» tap i forbindelse med at «et amerikansk hedgefond» har brutt marginkravene knyttet til ulike posisjoner. Det nøyaktige beløpet har ikke vært kjent. De to bankaksjene raste på børsen i forrige uke.

Archegos, som ledes av forvalteren Bill Hwang, skal ha brutt marginkravene på posisjoner knyttet til en rekke aksjer. Det skal ha utløst tvangssalg verdt milliarder av dollar, ifølge flere medier.

Credit Suisse har også trøbbel med det London-baserte finansselskapet Greensill Capital. Sistnevnte har ifølge Financial Times søkt om å bli satt under administrasjon, og Credit Suisse har brutt båndene til selskapet.

Storbank kutter alle bånd til rettferdig fond

Danske Bank ønsker seg flere kvinnelige talenter og multikulturelle ledere

Fasmer: – Sparebankmodellen er en grønn forretningsmodell 

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch