Nordea viderefører bonusprogram for toppledere

Insentivprogrammet som ble innført i 2020 har blitt utvidet til å gjelde perioden 2021 til 2023 også.
Nordeas konsernsjef Frank Vang-Jensen kan nyte godt av en ny aksjebasert bonusordning dersom han og ledergruppen hans skaper «eksepsjonelle resultater». | Foto: Gregers Tycho/ERH
Nordeas konsernsjef Frank Vang-Jensen kan nyte godt av en ny aksjebasert bonusordning dersom han og ledergruppen hans skaper «eksepsjonelle resultater». | Foto: Gregers Tycho/ERH

Nordeas konsernstyre har besluttet å videreføre et aksjebasert langsiktig insentivprogram (LTIP) for toppledere i konsernet. Programmet ble først vedtatt i 2020, men er nå utvidet til å gjelde også frem til 2023.

– Styret ønsker å videreføre det aksjebaserte LTIP-programmet som ble vedtatt og innført i 2020 for å videre sikre at vår toppledelse lar seg lede av og knytter seg til våre finansielle og langsiktige mål og verdiskapning for aksjonærene. Styret har derfor vedtatt å utvide LTIP-programmet til også å gjelde maksimalt 50 toppledere nøkkelmedarbeidere hvis innsats har en direkte innvirkning på Nordeas resultat, lønnsomhet, kundevisjon og langsiktige vekst. Dette er i tråd med våre ambisjoner ved vedtaket om LTIP-programmet i fjor, sier Torbjörn Magnusson, styreleder i Nordea i en pressemelding.

Aksjetildelingene gjøres etter måloppnålelse i perioden 2021 til 2023 og gjennomføres i henhold til reglene for nedsalg. Aksjene vil bli tildelt i fem årlige bolker fra 2024 til 2029 og hver bolk må beholdes i minimum 12 måneder før aksjene kan selges.

Konsernledergruppen vil bli tildelt maksimalt 750.000 aksjer gjennom programmet og de øvrige maksimalt 50 lederne vil bli tildelt inntil 1,2 millioner aksjer tilsammen.

Ifølge pressemeldingen vil maksimal utbetaling av aksjebonusen kreve «eksepsjonelle resultater» fra lederne.

Instabank gir alle ansatte 2,5 månedslønn i bonus

Finans Norge ser med uro på bonusutbetalingene i finansbransjen 

DNBs ledergruppe delte på 84 millioner kroner i 2020 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også