FinansWatch

Foreslår nytt medlem til Nordea-styret

Valgkomiteen foreslår at både nåværende styreleder og resten av styret blir gjenvalgt. I tillegg foreslås Claudia Dill som nytt styremedlem.

Foto: Mads Claus Rasmussen//

Nominasjonskomiteen har foreslått Claudia Dill som nytt styremedlem i Nordea. Det fremgår av innkallelsen til den ordinære generalforsamlingen til Nordea Bank som holdes 24. mars.

Komiteen foreslår at styret for den kommende perioden blir satt til ti stykker, og at resten av nåværende styre blir gjenvalgt. Dette betyr at Torbjörn Magnusson, Nigel Hinshelwood, Birger Steen, Sarah Russell, Robin Lawther, Kari Jordan, Petra van Hoeken, John Maltby og Jonas Synnergren anbefales å fortsette i styret.

Valgkomiteen foreslår også at Torbjörn Magnusson blir gjenvalgt som styreleder i Nordea.

Claudia Dill har 30 års erfaring fra bank og forsikring, hvor hun har hatt flere ledende stillinger. Fra 2016-2020 har hun vært adm. direktør i Sør-Amerika for Zurich Insurance Company.

Styret består i tillegg av tre ordinære medlemmer oppnevnt av de ansatte i Nordea-konsernet, og de ansatte har Gerhard Olsson, Kari Ahola og Hans Christian Riise.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch