Analytikere delt i synet på Bank Norwegians posisjon blant kjøpere

Om det blir budkamp om Bank Norwegian eller ikke er det mange som er spente på nå. Analytikerne er ikke enige seg imellom.
Tine Wollebæk er adm. direktør i BAnk Norwegian. | Foto: PR/Bank Norwegian
Tine Wollebæk er adm. direktør i BAnk Norwegian. | Foto: PR/Bank Norwegian

Forrige uke ble det kjent at det svenske finanskonsernet Nordax ønsker å by på alle aksjer i Bank Norwegian. Initielt la Nordax på en premie på 16,5 prosent på budet, men nyheten fikk aksjekursen til å gå godt over budets størrelse straks børsen åpnet. Kursen har imidlertid vært nokså stabil siden torsdag.

I kjølvannet av nyheten har spekulasjonene økt og svirret om Bank Norwegian, hvor lukrative de er å kjøpe, hvorfor norske banker er attraktive å kjøpe og hvor mange som kan tenke seg å kjøpe Bank Norwegian er blant de største.

Invenstor Torstein Tvenge sa før helgen at streng norsk regulering gjør norske banker attraktive som oppkjøpskandidater. Bank Norwegian er veldrevet og lønnsom, men kan bli enda bedre uten norsk regulering, mener investoren. Han tror nå det vil komme flere beilere og fri til Bank Norwegians aksjonærer.

– Jeg tror i alle fall to-tre andre kan være interessert, sier Tvenge til E24.

Til E24 sier Santander, en av europas ledende forbrukslånsbanker at de følger med på situasjonen, men ikke vil bekrefte om de er aktuell kjøper eller ikke.

Pareto tror Nordax vil forbli den eneste budgiveren.

«Selv om man enkelt kan argumentere for en enda høyere transaksjonspris, mener vi det er mest sannsynlig at Nordax vil forbli den eneste budgiveren og at dagens sektorverdsettelse vil dempe villigheten til å gå vesentlig høyere», skrev Pareto Securities-analytiker Vegard Toverud i en oppdatering torsdag.

Nordea er usikre på om det vil komme en budkrig eller ikke, men er helt sikre på at kursen må bli høyere før Bank Norwegian blir solgt.

Sparebank 1 Markets tror Nordax blir alene om å by.

– Nordax er helt klart den nisjebanken som har størst synergier mot NOFI (Norwegian Finans Holding, eierselskapet til Bank Norwegian), spesielt på kapital, men også i forhold til geografiske markeder. Samtidig ser vi at tradisjonelle banker er forsiktige i segmentet. Så har også budgiver betydelig eierinteresse i banken, sier analytiker Nils Christian Øyen i Sparebank 1 Markets til E24.

Nordax: – Vi har lagt inn et veldig bra bud som gjenspeiler at vi blir den ledende banken

Flere analytikere blåser av budet på Bank Norwegian 

Bank Norwegian-styret oppfordrer aksjonærene til å holde seg i ro 

Nordax-bud setter fart i Bank Norwegian-kursen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også