FinansWatch

Flere analytikere blåser av budet på Bank Norwegian

SEB-analytiker mener at det vil være å stjele dersom Nordax får aksept for budet sitt. Flere analytikere mener budet er lavt.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Dersom Nordax får overtatt Bank Norwegian til denne lave P/E-en, og man også tar i betraktning kapitalfrigjøringen, vil det være å stjele. Vi forventer betydelig mer oppside, skriver Thomas Svendsen, analytiker i SEB, i en analyseoppdatering, ifølge Finansavisen.

Etter flere hemmelige fremstøt ble det torsdag kjent at Nordax Bank ønsker å by 17,8 milliarder kroner for alle aksjene i Norwegian Finans Holding (NFH), morselskapet til Bank Norwegian.

Selve budet på 95 kroner per aksje utgjør en premie på 16,5 prosent sammenlignet med aksjekursen til Norwegian Finans Holding onsdag. Nordax ønsker å kjøpe samtlige akjser, men har satt en akseptgrad på 50,1 prosent.

Svendsen er lite imponert over budet, og mener at aksjen i et positivt scenario med flere friere kan nå 143 kroner. Han får støtte av flere anayltikere.

– Vårt kursmål verdsetter selskapet «stand-alone» og vi har ikke inkludert synergier fra et mulig oppkjøp selv om vi har påpekt at dette er en mulig positiv oppside fra våre estimater. Gitt de store synergiene i denne transaksjonen, spesielt på grunn av mer liberale svenske kapitalkrav, synes vi et bud på 95 kroner pr. aksje er noe lavt, sier Tiril Flørnes Støle og Nils Christian Øye i SpareBank 1 Markets, til Finansavisen.

Også Nordea Markets mener budet fra Nordax er for lavt, mens Pareto Securities er noe mer positv.

Nordax selv mener de har lagt inn et godt bud, og administrerende direktør Jacob Lundblad har selv sagt til FinansWatch at han forventer aksjonærene synes budet er attraktivt.

– Vi har all anledning til å forvente at aksjonærene vil synes budet er veldig attraktivt. Vi kommer ikke til å heve budet, sier Lundblad til FinansWatch.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch