FinansWatch

Nordax-bud setter fart i Bank Norwegian-kursen

Aksjekursen til Bank Norwegians eierselskap hoppet 20 prosent på oppkjøpsnyheten, og har torsdag ligget over verdien av budet Nordax oppga at de ønsket å fremme.

Administrerende direktør Tine Wollebekk i Norwegian Finans Holding. | Foto: PR/Bank Norwegian

Torsdag morgen ble det kjent at Nordax ønsker å kjøpe opp Bank Norwegians eierselskap Norwegian Finans Holding (NOFI) for 17,8 milliarder kroner.

Intensjonen om tilbud ble priset til 95 kroner per aksje, som inkluderer en premie på 16,5 prosent per aksje.

Nyheten om intensjonen fikk Norwegian-aksjen til å hoppe 20,17 prosent ved børsåpning. Siden åpning har aksjen per kl. 09:57 steget ytterligere to prosent, ifølge Oslo Børs.

I skrivende stund er prisen på aksjen 98 kroner, godt over de 95 kronene Nordax har sagt seg villige til å legge på bordet.

Til TDN Direkt sier Folketrygdfondet, den nest største eieren i NOFI, at de vil sette seg inn i budet og gjøre en vurdering. Styreleder Klaus-Anders Nysteen i NOFI sier til E24 at budet vil bli behandlet av styret i Norwegian Finans Holding og at deres kommentarer til det følgelig vil bli kommunisert.

Nordax Bank vil kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder

Bank Norwegian: – Vi tar budet til etterretning  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch