FinansWatch

Resultathopp og milepæl for Sveaas-bank

Advanzia Bank, som er Christen Sveaas sin største og viktigste investering, passerte for første gang over 100 millioner euro i overskudd i 2020.

Christen Sveaas eier gjennom Kistefos 60 prosent av askjene i Advanzia, s om er hans største og viktigste investering. | Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

– Vi er godt fornøyd med utviklingen i resultatet i et år som har vært utfordrende både for våre kunder og ansatte, sier adm. direktør Bengt A.Rem i Kistefos, til Finansavisen.

Regnskapsbøkene for Advanzia Bank viser et resultat etter skatt på 29 millioner euro i fjerde kvartal, sammenlignet med 22 millioner euro i samme periode i 2019. Netto renteinntekter er i samme periode opp fra 61 til 72 millioner euro.

Ifølge Finansavisen har også banken i 2020 oppnådd milepælen om et nettoresultat på over 101 millioner euro, som er kraftig forbedring fra 2019 da overskuddet endte på 73 millioner euro.

I 2020 økte renteinntektene til Advanzia fra 249 til 277 millioner euro, mens driftskostnadene vokste fra 91 til 102 millioner euro. Banken har totale avsetninger i fjor på 71 millioner euro, sammenlignet med 85 millioner euro i 2019.

Investeringsselskapet til Christen Sveaas, Kistefos, eier 60 prosent av aksjene i Advaniza Bank, som ifølgea visen er selskapets største og viktigste investering.

Sveaas har også flere andre investeringer i den norske banksektoren. I 2020 kjøpte han hele aksjeposten til Stein Erik Hagen i Komplett Bank, som gjør at han har en eierandel på 24 prosent i Komplett. Sveaas er også inne på eiersiden i Instabank og Nordic Corporate Bank, med en eierandel på henholdsvis 25 og 10 prosent.

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch