Resultathopp og milepæl for Sveaas-bank

Advanzia Bank, som er Christen Sveaas sin største og viktigste investering, passerte for første gang over 100 millioner euro i overskudd i 2020.
Christen Sveaas eier gjennom Kistefos 60 prosent av askjene i Advanzia, s om er hans største og viktigste investering. | Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
Christen Sveaas eier gjennom Kistefos 60 prosent av askjene i Advanzia, s om er hans største og viktigste investering. | Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

– Vi er godt fornøyd med utviklingen i resultatet i et år som har vært utfordrende både for våre kunder og ansatte, sier adm. direktør Bengt A.Rem i Kistefos, til Finansavisen.

Regnskapsbøkene for Advanzia Bank viser et resultat etter skatt på 29 millioner euro i fjerde kvartal, sammenlignet med 22 millioner euro i samme periode i 2019. Netto renteinntekter er i samme periode opp fra 61 til 72 millioner euro.

Ifølge Finansavisen har også banken i 2020 oppnådd milepælen om et nettoresultat på over 101 millioner euro, som er kraftig forbedring fra 2019 da overskuddet endte på 73 millioner euro.

I 2020 økte renteinntektene til Advanzia fra 249 til 277 millioner euro, mens driftskostnadene vokste fra 91 til 102 millioner euro. Banken har totale avsetninger i fjor på 71 millioner euro, sammenlignet med 85 millioner euro i 2019.

Investeringsselskapet til Christen Sveaas, Kistefos, eier 60 prosent av aksjene i Advaniza Bank, som ifølgea visen er selskapets største og viktigste investering.

Sveaas har også flere andre investeringer i den norske banksektoren. I 2020 kjøpte han hele aksjeposten til Stein Erik Hagen i Komplett Bank, som gjør at han har en eierandel på 24 prosent i Komplett. Sveaas er også inne på eiersiden i Instabank og Nordic Corporate Bank, med en eierandel på henholdsvis 25 og 10 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også