Haugesunds Sparebank: – Viktig å opprettholde sponsoraktiviteten

Adm. banksjef Bente Haraldson Syre mener at banken i vanskelige tider må bidra til å skape ringvirkninger, samt sikre lokal verdiskaping.
Bente Haraldson Syre, Administrerende banksjef, Haugesund Spareban | Foto: Pressefoto
Bente Haraldson Syre, Administrerende banksjef, Haugesund Spareban | Foto: Pressefoto

– I et år som dette har det vært særdeles viktig å redusere kostnadsprosenten, og effektivisering og aktiv kostnadsstyring har gitt resultater, sier adm. banksjef Bente Haraldson Syre, til Haugesunds Avis.

Banksjefen sier god rådgivning og digitale løsninger har vært spesielt viktig i et år som 2020, men det har vært vel så viktig å opprettholde sponsoraktiviteten til lag og foreninger i lokalsamfunnet.

– Det skaper ringvirkninger og sikrer lokal verdiskapning at vi som bank også i vanskelige tider klarer å bidra til aktivitet. Det gjør at Haugalandet er et godt sted å bo og leve, om verden er litt rufsete rundt oss, sier Syre til Haugesunds Avis.

Banksjefen sier at overskuddet banken har går tilbake til regionen gjennom små og store bidrag innenfor næringsliv, kultur, idrett og humanitære organisasjoner.

Haugesund Sparebank fikk i 2020 et resultat før skatt på 147,5 millioner kroner i 2020 mot 134,3 millioner kroner i 2019. Renteinntektene falt i samme periode fra 368 til til 326,7 millioner kroner.

Banken har foreslått 3 millioner kroner til gavefond, samt at 16,6 millioner kroner går som avkastning til egenkapitalbeviseierne, hvorav 13,5 millioner kroner er foreslått utdelt som utbytte. Videre bidrar 71,7 millioner kroner til en styrking av Sparebankens fond og kapitaldekning.

– Året begynte bra for de fleste, så kom 12. mars med covid-19 og nedstengning av landet vårt. Dette har uten tvil vært et spesielt og utfordrende år for oss alle. Som bank har vi også merket dette ved at alle våre kunder har vært berørt i en eller annen grad, sier Syre.

Haugesund Sparebank vil auka utlåna og vekse lokalt

Tapene i 2020 stopper ikke resultatfremgangen til Haugesund Sparebank  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også