FinansWatch

SpareBank 1 Østfold Akershus lover å være offensive i markedet

Adm. direktør Arild Bjørn Hansen forklarer mye av veksten i privat- og bedriftsmarkedet med at banken treffer godt på lokal tilstedeværelse og digital utvikling.

Administrerende direktør Arild Bjørn Hansen i SpareBank 1 Østfold Akershus. | Foto: SpareBank 1 Østfold Akershus

– Folk liker at vi er lokale og nære samtidig som vi er digitale. Vi øker våre markedsandeler både i privatmarkedet og i bedriftsmarkedet, sier adm.dir. Arild Bjørn Hansen i SpareBank 1 Østfold Akershus, til Moss Avis.

Banken fikk et resultat etter skatt i 2020 på 455 millioner kroner, sammnelignet med 489 millioner kroner i 2019. Samtidig hadde banken utlånsvekst på 6,8 i privatmarkedet, mens i bedriftmarkedet var veksten på hele 16,9 prosent.

– Vi har en klar ambisjon om å bygge soliditet og lønnsomhet, og være offensive i markedet. Vi skal vokse mer, og vi skal fortsette å ta markedsandeler, sier Hansen til avisen.

På innskuddssiden har banken en vekst på 7,4 prosent i privatmarkedet og 13,7 prosent fra bedriftene. Hansen mener dette er et tydelig bevis på at det jobbes godt på alle nivå i banken.

– Det handler om utfylle og støtte hverandre og skape et fellesskap hvor alle drar i samme retning. Det jobber vi veldig mye med samtidig som vi øker kompetansen i alle ledd. Det er viktig at ord ikke bare blir ord, men omsettes til handling, sier han til Moss Avis.

Sparebanken Øst: Ser resultat av rentenedgang i fjerde kvartal 

Sparebank 1 Hallingdal Valdres med forventet resultatnedgang

Ansatte i Sandnes Sparebank får bonus på 25.000 kroner 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch