FinansWatch

Landkreditt Bank vokser i tråd med strategien

Landkreditt har formål om å være det markedsledende finanskonsernet innen landbruk. Styret mener konsernet er i en veldig god posisjon for å utvikle seg videre.

Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt. | Foto: Landkreditt Bank

Landkreditt Bank melder om et konsernresultat på 181 millioner kroner i 2020, sammenlignet med 186 millioner kroner året før. Netto renteinntekter endte på 403,2 millioner kroner, mot 399,4 millioner kroner i 2019.

Konsernet består av Landkreditt Bank og Boligkreditt, og i 2020 kjøpte de også Koppang Landbruks- og næringsmegling, nå Landkreditt Eiendom for å forsterke distribusjon og synlighet i landbruksmarkedet.

Landkreditt-konsernet har ved utgangen av 2020 en samlet forvaltningskapital på 30,4 milliarder kroner, opp fra 28,7 milliarder i 2019.

Landkreditt har i 2020 en utlånsvekst på 4,78 prosent og en innskuddsvekst på 2,88 prosent, mot henholdsvis 5,67 og 2,70 prosent i 2019.

«Tross global pandemi, økonomisk krise og krevende rammebetingelser for næringsliv og arbeidstakere kan Landkreditt Bank konsern likevel vise til et år hvor vi utvikler oss i tråd med vedtatt strategi.

Landkreditt mener at utgangspunktet for videre utvikling av konsernet som markedsleder og tydelig nisjeaktør innen landbruket aldri har vært bedre. Dette lover styret også prege videre strategi og utvikling av Landkreditt.

«Vår strategi for vekst har de siste årene vært å bygge et sterkere privatmarkedssegment samtidig som vi forsterker vår strategiske posisjon og kundelojalitet i landbruksmarkedet med både bank, fond og forsikring. Denne kombinasjonen, nå også med landbruksmegling og Landkreditt Eiendom har økt vår distribusjonsevne og synlighet betydelig», heter det.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch