Høland og Setskog Sparebank terminerte bonusene i 2020

Banken har normalt en begrenset bonusordning for alle ansatte. Styret opplyser samtidig om at bonusene for både 2020 og så langt i år er terminert.
John Sigurd Bjørknes, adm. banksjef. | Foto: Høland og Setskog Sparebank
John Sigurd Bjørknes, adm. banksjef. | Foto: Høland og Setskog Sparebank

Høland og Setskog Sparebank melder om et resultat etter skatt på 16,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2020, mot 15,9 millioner kroner i samme periode året før. Netto renteinntekte endte på 31,9 millioner kroner, sammenlignet med 33,5 millioner kroner i 2019. 

For hele 2020 fikk banken et resultat etter skatt på 53,1 millioner kroner, mot 56,1 millioner kroner året før. Netto renteinntekter har i samme periode økt fra 119,9 til 124,5 millioner kroner.

Bankens egenkapitalavkastning har sammenlignet med året før falt fra 8,8 til 7,7 prosent.

«Resultat hittil i år er i liten grad påvirket av Corona-effekter, dog er obligasjonsporteføljen nedskrevet med 3,0 millioner kroner, men det utgjør allikevel kun ca. 0,3 prosent av porteføljen. Banken har en konservativ portefølje, hovedsakelig stat, kommune og OMF, heter det i rapporten.

Banken har normalt en begrenset bonusordning for alle ansatte med vurdering og utbetaling hvert kvartal. Styret skriver at bonus ble terminert i 2020, og er foreløpig terminert i første halvår 2021.

Styret foreslår et kontantutbytte på 5 kroner per egenkapitalbevis.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også