FinansWatch

Fana Sparebank: Himla står for 40 prosent av utlånsveksten

Fana Sparebank ser press mot sine normalt solide tall i 2020. Men utlånsveksten er svært høy, takket være Himla.

Konsernsjef Lisbeth K. Nærø i Fana Sparebank. | Foto: Fana Sparebank

Fana Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 5,2 prosent i fjerde kvartal 2020, ned 1,1 prosentpoeng fra 6,3 prosent i samme periode i 2019.

Resultat før skatt i fjerde kvartal ble 40,5 millioner kroner, ned fra 49,6 millioner i samme periode i 2019.

Konsernets netto renteinntekter i fjerde kvartal 2020 ble 85,6 millioner kroner, mot 95,4 millioner i fjerde kvartal 2019.

Utlånsveksten siste 12 måneder per fjerde kvartal ble 9,1 prosent. Det er en betydelig vekst fra 5,4 prosent i tilsvarende periode i 2019.

Mye av utlånsveksten kan Fana Sparebank takke konseptbanken Himla Banktjenester for.

— Når vi summerer opp 2020, fremstår utlånsvekst og håndteringen av koronakrisen som de viktigste hendelsene for Fana Sparebank. Himla Banktjenester har vært en ubetinget kundesuksess siden oppstarten i juni, og med 875 millioner kroner i utlån, er nær halvparten av vår boliglånsvekst oppnådd i denne heldigitale og svært kostnadseffektive kanalen, sier administrerende direktør Lisbet K. Nærø i en pressemelding.

Året 2020

For regnskapsåret 2020 fikk Fana Sparebank en netto renteinntekt på 331,2 millioner kroner, ned drøye 40 millioner til 373,9 millioner.

Totalresultatet for året ble 126,2 millioner kroner, ned fra 181,8 millioner.

Egenkapitalavkastningen for året ble 5,1 prosent.

— Det fremlagte regnskapet reflekterer de spesielle forholdene vi har vært eksponert for i 2020. Jeg vil i den sammenheng særlig fremheve innsatsen til alle våre ansatte gjennom et tøft år. Hjemmekontor og høy beredskap har vært krevende å opprettholde over tid, alt mens kundenes interesser har vært godt ivaretatt, sier Nærø.

B2Holding: – Vi har styrket balansen med forsiktig porteføljekjøpsaktivitet 

Himla Banktjenester med utlån på over 1 milliard kroner 

Lisbeth K. Nærø i Fana Sparebank: – Vi legger oss helt flate og tar kritikken svært alvorlig

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch